Szerző Téma: Fórumszábályzat  (Megtekintve 1312 alkalommal)

janosk

 • Kabbala E csoport
 • Újonc fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 8
 • Karma: +0/-0
Fórumszábályzat
« Dátum: 2010 Július 08, 18:04:55 »
FÓRUMSZABÁLYZAT

Légy üdvözölve a Reiki fórumon!


A Reiki  fórum bárkinek lehetőséget nyújt az adott témaköröket érintő szabad véleménycserére, ám annak érdekében, hogy a fórum használata során sem a hozzászólók, sem pedig a fórumot üzemeltető jogai ne sérüljenek, felhívjuk figyelmedet a következő szabályokra, melyek minden hozzászólóra egyformán vonatkoznak.

Fórumunkban csak az egyszeri regisztrációs folyamat elvégzése után, az általad választott azonosító (becenév) és a hozzá tartozó jelszó használatával teheted közzé kérdéseidet, hozzászólásaidat. Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy az azonosítóra is vonatkoznak a fórum szabályai. Ha a választott azonosító valamilyen ponton a szabályzatba ütközik, a fórum moderátorai meg fognak kérni, hogy válassz másikat. Amennyiben ennek a kérésnek nem teszel eleget, az azonosító használatát vagy akár a hozzászólás jogát is megvonhatják tőled.

A regisztráció során a leendő fórumtag elfogadja a Reiki fórum szabályzatát, és azt magára kötelező érvényűnek veszi, mindig annak megfelelően viselkedik a fórumon!


A regisztrációhoz felhasználói név, jelszó és egy érvényes e-mail cím megadása szükséges. Amennyiben az általad választott azonosító már használatban van, kérjük, válassz másikat. A regisztrációs űrlap további mezőinek kitöltése nem kötelező. Az általad megadott személyes adatokat nem használjuk fel marketingcélokra és nem adjuk ki harmadik félnek.


Légy segítőkész!
 • Az új fórumtagokkal légy türelmes! A régebbi (tapasztaltabb) tagok segítsék őket eligazodni a fórumon és a szabályok között.

Légy tisztelettudó!
 • Ne támadj a másikra, ne személyeskedj, ne bánts meg másokat! Vitatkozni lehet észérvekkel és indoklással, de mindig csak tisztelettudóan!
 • Ne zavard a másikat e-mailekkel és privát üzenetekkel, ha ő nemtetszését fejezte ki ezzel kapcsolatosan.
 • Ha egy házigazda vagy moderátor szól valamiért, azt okkal teszi. Figyelj rá oda és cselekedj a kérésének megfelelően!

Légy figyelmes és körültekintő!
 • Mielőtt új témát nyitsz, győződj meg róla, hogy még nincs ilyen téma a fórumon!
 • Mielőtt hozzászólsz, gondold át a mondanivalódat, és igyekezz érthetően és helyesen írni.

Légy törvénytisztelő!
 • Tilos bármilyen illegális tevékenységre felbujtó, ezt ismertető, részletező, ehhez segítséget kérő vagy adó, továbbá trágárságot vagy nyílt szexuális tartalmat leíró/ábrázoló hozzászólások írása, képek, linkek, idézetek közzététele.
 • Tilos minden olyan tevékenység folytatása, valamint hirdetése, ami a hatályos magyar jogszabályok szerint szabálysértésnek vagy bűncselekménynek minősül.
 • Az interneten fellelhető írások, szövegek, képek zömére a Szerzői Jogi Törvény megfelelő szabályozásai vonatkoznak. Kérjük, ezt vedd figyelembe, amikor más oldalakról idézel, illetve illesztesz be képeket a fórumba!


Az alábbi pontokban olyan dolgokat foglaltunk össze, melynek betartásával mindenki számára megkönnyítik a fórumozóknak, a fórum használatát. A moderátorok a fenti alapvető szabályok mellett az itt leírtakat is betartatják a fórumozókkal.


BETARTANDÓ FÓRUMOZÁSI SZABÁLYOK, TANÁCSOK

 • Törekedj a világos, pontos fogalmazásra!
  A jól megfogalmazott kérdés – beleértve a téma címét is – sokat segíthet abban, hogy mihamarabb választ kapj rá. Válaszaidban is igyekezz egyértelműen fogalmazni. Az érthetetlen, zagyva témaindító hozzászólásokat jelzés nélkül töröljük.

 • Ne használj szlenget és felesleges rövidítéseket a hozzászólásodban!
  Nem SMS-t írsz a mobiltelefonodon, hanem hozzászólást egy fórumban, így nincs szükség a szavak rövidítésére, pláne számokkal vagy egyéb idióta angol divatkifejezésekkel (gondolunk ilyenekre, mint 1xű vagy thx)!

  Tegyél szóközöket az írásjelek után, hogy a szöveged normálisan tagolt, könnyen olvasható legyen!
  Elvárjuk továbbá a kulturált társalgási hangnemet: tilos a káromkodás, az ocsmány szavak használata, egymás sértegetése stb.

 • Legalább egyszer olvasd át, amit írtál!
  A hozzászólás Előnézette" lehetőséggel még elküldés előtt megtekintheted, hogy fog kinézni a hozzászólásod. Ha elküldés után találsz hibát a szövegedben, a SZERKESZT gombbal utólag is javíthatsz rajta.

 • Semmiképp ne tedd fel ugyanazt a kérdést több helyen!
  Ezzel csak a moderátoroknak csinálsz munkát – a felesleges hozzászólásokat törölni fogják! Győződj meg róla, hogy nincs még olyan téma, amit éppen létre akarsz hozni, figyelj rá, hogy azt a fórum megfelelő témakörében nyisd meg! Ha tévedésből rossz helyen nyitottál témát, fordulj a téma házigazdájához a jelzés gombon keresztül vagy privát üzenetben (PÜ)!

 • Kerüld a témába nem vágó megnyilvánulásokat!
  Ha egy moderátor ilyen hozzászólással találkozik, akkor azt általában törli vagy áthelyezi a megfelelő helyre.

 • Soha ne idézd be az előtted íródott teljes hozzászólást!
  Még ha nem is az utolsó hozzászólásra reagálsz, lehetőleg akkor se idézd be a teljes hozzászólást, csak azt a részét, amire válaszolsz. Tanuld meg, mikor kell használni az IDÉZET és VÁLASZ / Szólj hozzá gombokat!

 • Ne kérj segítséget e-mailben vagy privát üzenetben!
  A Reiki fórum egy online tudásbázis. Ha levélben kérsz és kapsz választ, az egyedül neked hasznos, más abból nem tud profitálni. Ezúton kérünk minden fórumtagot is, hogy az ilyen jellegű kéréseknek ne tegyenek eleget, vagy a választ – az előbb említett okok miatt – lehetőleg csak a fórum keretein belül adják meg!

 • Hozzászólásaidban ne használj piros vagy hasonló árnyalatú színt!
  Ez a házigazdáknak és moderátoroknak van fenntartva, illetve a különleges, fontos részek kiemelésére szoktuk használni! Kivételt képez ez alól, ha a hozzászólásodat mihamarabb töröltetni szeretnéd.

 • A fórumra maximum 640x480-as (vagy 480x640-es) képet szúrj be!
  Ha ennél nagyobb képet akarsz beilleszteni, készíts egy kisebb változatot belőle, és használt azt hivatkozásként. A legegyszerűbb, ha a képeidet például: a www.kepfeltoltes.hu oldalon keresztül teszed közzé, mert az automatikusan megcsinálja a kis képet és a hivatkozást is. Vagy használhatod a saját Média lehetősségét.

 • Ne használj képet az aláírásodban!
  Lehetőséged van arra, hogy a hozzászólásaidat aláírással lásd el, ami minden hozzászólásod végén megjelenik. Az aláírás maximum egy sor szöveget tartalmazhat! Egysorosnak számít az aláírás, ha 1280-as vízszintes felbontásban, a fórum normál betűméretében nem törik több sorba. Az aláírásod sem tartalmazhat a fórum szabályzata által tiltott dolgokat, illetve törekedj rá, hogy semmiképp ne zavarja a többi fórumozót a témák áttekintésében. (Ne használj benne nagy betűméretet!) Amennyiben az aláírásod nem felel meg a fenti kritériumoknak, a moderátorok akár részében, akár teljes egészben törölhetik azt!

 • Tilos engedély nélküli direkt reklámok folytatása a fórumon!
  Kivételt képeznek a non-profit, üzleti tevékenységet nem folytató weboldalak, szervezetek és tevékenységek. Termékeket, boltokat, tanfolyamokat, rendezvényeket egymásnak ajánlani értelemszerűen lehet, illetve aláírásodban szerepelhet a saját weboldalad linkje abban az esetben is, ha azon üzleti tevékenység is folyik.

 • Ne add meg se a saját, se pedig mások személyes adatait hozzászólásaidban!
  Mivel ez nyilvános fórum, azt bárki elolvashatja, visszaélhet vele, éppen ezért az ilyen tartalmú hozzászólásokat értesítés nélkül töröljük! Felhívjuk továbbá a figyelmedet, hogy magánüzeneteket (például e-mail, privát üzenet) részben vagy egészében közzétenni csak a másik fél beleegyezésével illik!

 • Ne intézkedj, bízd ezt ránk!
  Amennyiben a fórum szabályzatába ütköző hozzászólással találkozol, semmiképp ne válaszolj rá, ne kezdd el te megfegyelmezni annak szerzőjét! Juttasd tudtunkra a Jelentés egy moderátornak gombon keresztül, majd mi intézkedünk. Köszönjük!

A moderátorok a fenti szabályokat be nem tartó fórumozó hozzászólásait törölhetik, őt figyelmeztethetik, megvonhatják tőle a hozzászólási jogot, akár ki is tilthatják a fórumból. A fórum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot, hogy bármilyen előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül hozzászólásokat, témákat vagy felhasználókat távolítsanak el a fórumról!MODERÁLÁSI ALAPELVEK

A Reiki fórumán minden témakör moderált. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a moderátorok és a különböző témák házigazdái (témagazdák) figyelemmel kísérik az adott témakörhöz tartozó hozzászólásokat és azokban a fenti szabályok betartását. Különleges jogosultságaik révén törölni tudnak bármely hozzászólást és témát, továbbá változtathatnak a témakörök összetételén (technikai szerkesztés).
 
Amennyiben úgy gondolod, hogy az általad indított téma olyan fontos információt tartalmaz, amely jó, ha folyamatosan szem előtt van, kérheted, hogy a témát emeljék ki (ilyenkor mindig az első oldalon marad). A kiemelésről a moderátorok és a témák házigazdái dönthetnek saját belátásuk szerint (tehát el is utasíthatják a kérést). A kiemelés nem örökérvényű, az később megszüntethető.

A moderálás lépései általában a következők:

 • A szabályokat megszegő fórumozó hozzászólása átszerkesztésre vagy törlésre kerül, ő maga pedig figyelmeztetésben részesül. A figyelmeztetés okáról az érintett értesítést kaphat e-mailben vagy privát üzenetben, továbbá megtekintheti azt az adatainál (ezt a moderátorokon és a fórumozón kívül más nem láthatja). Bizonyos idő elteltével a figyelmeztetés "elévülhet".

 • A többszöri figyelmeztetés a hozzászólási jog átmeneti (akár hosszabb ideig tartó) megvonását eredményezheti. Kirívó esetben a fórumozó azonnal és végérvényesen kizárható. Kizárás után további regisztrációs próbálkozások nem megengedettek.

 • Amennyiben nem értesz egyet a házigazda döntésével, kérjük, elsősorban vele próbáld meg tisztázni a vitás kérdéseket privát üzenetben vagy e-mailben. Ha úgy érzed, hogy nem tudtok dűlőre jutni, megkereshetsz egy másik moderátort vagy panaszt tehetsz a fórum üzemeltetőjénél (velemeny kukac reikiforum pont hu).

A Reiki fórum üzemeltetői fenntartják maguknak a jogot a fórumszabályzat szövegének módosítására, melyről mindig részletes tájékoztatást nyújtanak a fórumtagok számára.

Köszönjük, hogy elolvastad, a továbbiakban jó fórumozást kívánunk!

Fkimonuk

 • Újonc fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 1
 • Karma: +0/-0
Re:Fórumszábályzat
« Válasz #1 Dátum: 2015 Április 23, 06:59:16 »
I think the post was helpful for us too.

Atgaroll

 • Újonc fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
Re:Fórumszábályzat
« Válasz #2 Dátum: 2016 Január 15, 11:33:41 »
I want more information on this section.

Hunzeracol

 • Újonc fórumozó
 • *
 • Hozzászólások: 2
 • Karma: +0/-0
Re:Fórumszábályzat
« Válasz #3 Dátum: 2017 Május 12, 05:20:18 »
I do not think there is anything special about this.